HTML

Mit néz a gyerek?

2007.11.06. 12:27 teleblog

Mit néz(het) a gyerek?

Egy friss felmérés szerint - bár ezt mindig is tudtuk!- nagy veszélyt hordoz, ha egyedül hagyjuk a gyerekeket a tv előtt, és azt néznek amit akarnak.
Leginkább a fiúk vannak veszélyben, akik agresszívek, kezelhetetlenek lehetnek a sok durvaságtól, ami a készülékből árad.
Szerintem a 12-es karika ostobaság. Azoknak a műsoroknak a többsége, amelyek így vannak megjelölve, egyáltalán nem valók gyerekeknek, még felnőtt felügyelete mellett sem! De hát a szülők okosak - okosak?- és el tudják dönteni, hogy mit nézzen a gyerek. Vagy leültetik a készülék elé, azt nézve amit akar, és ezzel el van intézve a gyereknevelés?! Azonban ezzel súlyos problémák forrásait teremthetik meg mind a család, mind a társadalom számára.
Inkább meséljenek nekik valami kedveset, mint pl. Beatrix Potter kedves meséit!
Vagy ha mindenáron tévét akarnak nézetni a gyerekekkel, akkor olyan csatornát válasszanak ki, amely mentes az erőszaktól!
A gyerekeknek nem való csatornákat pedig védjük egyedi PIN-kóddal!!! Ezzel kapcsolatban nézzék meg a műholdvevő használati utasítását!
Olyan kódot válasszunk ki, amit nem felejtünk el, mert ha leírnánk, akkor az élelmes gyerekek biztos megtalálnák, és nem ez a célunk.

komment

süti beállítások módosítása